Nieuws 2012

25-09-2012 - Moving Action stopt, het einde van een tijdperk!Afgelopen weekend heeft Moving Action de moeilijkste beslissing in haar bestaan genomen. Na ruim 28 jaar wordt definitief een punt gezet achter Nederlands meest succesvolle ballroom formatieteam ooit. De directe oorzaak is dat in het recente verleden het eerder regel dan uitzondering is geworden dat na verloop van steeds kortere tijdspannes het team uiteenviel. Steeds weer opnieuw een team op moeten bouwen is voor een vereniging die niet aan een dansschool is verbonden een bijna onmogelijke opgave. Hierdoor is geconcludeerd dat het niet meer lukt om aansluiting te blijven vinden bij hetgeen altijd Moving Actions drijfveer was: de aansluiting te vinden bij de beste internationale teams en het halen van internationale finales.

Na afgelopen dansseizoen heeft de technische staf van Moving Action aangegeven hoe de internationale ambities waargemaakt zouden kunnen worden. Hierin stonden een compleet andere aanpak en instelling centraal waarin individuele groei en meer en strenger trainen van groot belang werd. Een deel van de dansers wilde deze discipline, motivatie en inzet niet meer opbrengen en besloot zich ergens anders aan te sluiten. Er is nog geprobeerd via workshops en een formatieproefperiode geprobeerd mensen enthousiast te krijgen voor Moving Action en een team compleet te krijgen, maar dit is zonder succes gebleken.

Het besluit om als Nederlands Kampioen het strijdtoneel te verlaten valt zwaar voor degenen die Moving Action al die jaren hebben begeleid. Moving Action werd opgericht in 1984 door Lizan van Empel uit Waalwijk. Vanaf begin jaren ’90 legde zij de basis voor de doorbraak van Moving Action op nationaal en internationaal niveau. Aan de hand van trainers Piet en Gerrie Rullens werd Moving Action vanaf 1995 Nederlands best presterende formatieteam ooit: het team is sinds 1996 ongeslagen bij alle NK deelnames en werd 15 keer Nederlands Kampioen, 15 keer Beneluxkampioen en won bijna alle nationale competitiewedstrijden. Het grootste succes bestond uit het bereiken van 7 EK-finales en 8 WK-finales. Het beste jaar was 1999, waarin het team 4e werd bij de zelf georganiseerde EK en 5e bij de WK. De laatste WK-finale dateert van 2009.

Een woord van dank geldt voor iedereen die in de loop der jaren heeft bijgedragen aan Moving Action: vanzelfsprekend de dansers – het moeten er een paar honderd geweest zijn – ouders, supporters, sponsors en natuurlijk de trainers door de jaren heen: Lizan, voor het bijbrengen van de liefde voor het formatiedansen aan zovelen in die eerste jaren. Piet en Gerrie, voor het uitbouwen en consolideren van de successtatus. De dansers die jaren in het team dansten, zelf trainers werden, bestuurslid waren en die veel van hun vrije tijd besteedden aan een uit de hand gelopen hobby, onder wie Michael de Nijs, Onno Butter en Kurt Findhammer. Zonder hen had Moving Action nooit kunnen uitgroeien tot het succesnummer dat het geworden is.

Zonder tegenstanders en zonder bond geen wedstrijden. Onze sportieve waardering gaat uit naar de andere formatieteams die de Nederlandse competitie vormden door de jaren heen. Die competitie gaat verder zonder Moving Action. Wij wensen alle betrokkenen evenveel succes en bovenal plezier met de beleving van deze prachtige dansvorm als wij door de jaren heen hebben mogen beleven.

22-04-2012 - Moving Action voor de 15e keer Nederlands KampioenIn zalen en sportcentrum De Burgh in Zevenbergen is Moving Action wederom Nederlands kampioen Formatiedansen Standaard geworden. Het team uit Waalwijk liet in de finale Step in Time (Grootebroek), Dance East (Oldenzaal) en Old Forest (Oudenbosch) achter zich.
In de discipline Latin werd Double V uit Hoorn zaterdagavond Nederlands kampioen formatiedansen.

Moving Action prolongeerde de titel, waarmee het totaal aantal gewonnen Nederlandse titels op 15 komt. In 2012 zijn nu zowel de Nederlandse Ranking als het Nederlands Kampioenschap gewonnen, een groot compli-ment voor team en staf, zeker gezien alle nieuwe dansers die dit seizoen in het team zijn gaan dansen, 9 dansers in totaal.

Deze wedstrijd viel samen met andere NK's, te weten NK Freestyle, NK Youth, Junioren en Juveniles en het NK Debutanten Allround 6-dans, wat nogal wat van de dansers vroeg aangezien de vloertraining om 11.00 startte en de finale pas halverwege de avond werd gedanst. Gelukkig wist het jonge team gefocust te blijven en zette het met grote overtuiging in de finale het beste rondje van de dag neer. Dit bleek voldoende voor een ruime overwinning met 5 van de 7 eerste plaatsen. Step in Time kwam met een nieuwe kür genaamd Change. Met een zeer mooie nieuwe look toonden zij hun ronde aan het publiek. De snelheid is verhoogd, maar de kür bevat te veel losse stukken en was niet leesbaar genoeg om het het team uit Waalwijk lastiger te maken, zo klonk de feedback achteraf. Sterker nog, Dance East uit Oldenzaal naderde met hun meer op dansen gefocuste kür op 1 punt na, waarmee de strijd om plaats 2 is geopend.

Het was een lange maar succesvolle en leuke dag. Qua wedstrijden is er nu een rustperiode, waarin Moving Action zal gaan focussen op het ontwikkel-en van de individuele kwaliteiten van de paren en het verder uittrainen van het formatieteam. We danken alle supporters voor de aanwezigheid bij het NK, en hopelijk tot op de volgende wedstrijd in Oldenzaal op 04 November.

Standaard
1.
2.
3.
4.
DSV Moving Action
Step In Time
Dance East Ballroom Team
DSV Old Forest Ballroom Team
Pirates
Change
Musica E
Celine Dion
1-1-2-1-2-1-1
2-3-1-2-1-3-3
3-2-3-3-3-2-2
4-4-4-4-4-4-4

Latin
1.
2.
3.
Double V A-team
Dance East Latin Team
Double V B-team
True Colors
I'm Yours
Symphonica in Rosso
1-1-1-1-1-1-1
2-3-2-2-2-2-2
3-2-3-3-3-2-2

Juryleden:

A.
B.
C.
D.
E.
F.
G.
Cees Boutkan
Sylvia van Geldre
Ron Hoorn
Nicole de Jong
Menno Kluver
Pauline Ladiges
Jessica Maybury
Nederland
Nederland
Nederland
Nederland
Nederland
Nederland
Nederland


17-04-2012 - NK Formatiedansen 21 aprilOp 21 april a.s. zal het Nederlands Kampioenschap Formatiedansen gehouden worden in het Sportcomplex Hotel ”de Borg” in Zevenbergen.
Deze wedstrijd valt samen met het NK Freestyle, NK Youth, Junioren en Juveniles en het NK Debutanten 6-Dans.
Toegangskaarten kosten € 17,00 en zijn alleen aan de kassa te verkrijgen.
Wij hopen veel supporters te mogen begroeten deze dag.

25-03-2012 - Nieuw Moving Action weer beste Nederlandse teamOp zondag 25 maart 2012 werd in Sportcentrum De Vredehof in Hoorn de Westfriese Formation Cup georganiseerd. Naast de Nederlandse ballroom teams was ook TSC Schwarz-Gold Göttingen A-team aanwezig, een jong talentvol team dat dit seizoen derde in Duitsland is geworden, met minimale afstand van de nummer 2 Ludwigsburg. In de latin was het ook een internationale aangelegenheid: twee Belgische en één Duits team namen deel aan de wedstrijd.
Moving Action is bezig met een vernieuwing van het team, waar deze wedstrijd voor het eerst een begin mee werd gemaakt. Met een jonge gemotiveerde groep en 4 nieuwe paren in de opstelling verscheen Moving Action aan de start. De voorronde was nog wat onwennig en de zenuwen speelden sommigen parten. Gelukkig bleek het ruimschoots voldoende voor de finale want met 5 van de 5 doorplaatsingen mocht Moving Action door. De finale was aanzienlijk beter en de jury beloonde het team met een tweede plaats, achter het Duitse TSC Schwarz-Gold Göttingen A-team. Step in Time, Dance East Ballroom en Old Forest eindigden op de derde, vierde en vijfde plaats. Een groot compliment aan trainers en staf dat dit in zo'n korte tijd al is bereikt met het nieuwe team, mede omdat Step in Time aanzienlijk beter was dan de vorige wedstrijden. Een bevestiging van het feit dat de juiste weg is ingeslagen.
In de latin was het als vanouds: Double V A-team won wederom unaniem, gevolgd door GGC Bremen D-team, Dance East Latin, Double V B-team, Aguilatino A-team en Aguilatino B-team.

De uitslag

Standaard
1. TSC Schwarz-Gold Göttingen A-team (Duitsland) 1-1-1-1-1
2. Moving Action 2-2-3-3-2
3. Step in Time 3-3-2-2-3
4. Dance East Ballroom Team 4-4-4-4-4
5. Old Forest Ballroom Team 5-5-5-5-5

Latin American
1. Double V A-team 1-1-1-1-1
2. Grün-Gold-Club Bremen D-team 2-2-2-3-2
3. Dance East Latin Team 3-3-3-2-3
4. Double V B-team 4-4-4-4-4
5. DSC Aguilatino A-team (België) 5-5-5-5-5
6. DSC Aguilatino B-team (België) 6-6-6-6-6

Juryleden

A. Jean Marie Dursin (België)
B. Marcel Wauters (België)
C. Suzanne Kalisky (Duitsland)
D. Dr. Thomas Kokott (Duitsland)
E. Ko de Mooy (Nederland)

12-03-2012 - Demo in het schitterende Kurhaus in ScheveningenOp verzoek van David Simon en de rest van de organisatie van de World Trophy Latin mocht Moving Action een demonstratie komen geven om de avond te openen in het schitterende Kurhaus te Scheveningen.
De World Trophy Latin is een Internationaal danssport evenement waarvoor de Nederlandse Algemene Danssport Bond NADB, tien paren uit negen landen had uitgenodigd. Aan de editie 2012 namen de volgende landen deel: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italie, Rusland, Zweden en Nederland. Voor Nederland kwamen Niels Didden & Gwyneth van Rijn uit en zij behaalden de derde plaats.
De vloer was niet erg groot en om die reden verzorgden zes in plaats van acht paren de demo. Na de demo mochten de dansers de rest van de avond als gast het evenement bijwonen.
Het was voor hen een bijzondere en leuke ervaring en ze hebben een geweldige avond gehad. De demonstratie werd ook erg gewaardeerd door organisatie en publiek. David en organisatie, dank voor de uitnodiging en hopelijk tot een volgende keer.

02-03-2012 - MAC gaat niet door

Gisteren is na overleg met trainers en bestuur van Moving Action en de organisatoren van de MAC 2012 besloten deze wedstrijd te annuleren. Reden hiervoor is dat we de wedstrijd financiëel niet rond krijgen.

We wilden een mooie wedstrijd organiseren op een mooie locatie, voorzien van goed licht, geluid, een wedstrijdvloer en ga zo maar door. Dit bleek al snel niet te lukken dus zijn we gaan snijden waar het kon, maar zelfs dan blijkt het organiseren niet zonder grote verliezen te lukken. Het vinden van sponsors lukt onvoldoende en met name het verkopen van kaarten blijft uit.

Van de 400 beschikbare kaarten waren er slechts 97 verkocht tot nu toe, waarvan 70 aan ons eigen team en 21 aan Step in Time, waarvoor dank.

Het financiële risico op de datum dat wij definitief moesten aangeven aan de leveranciers of het door ging ja of nee, bedraagt voor ons als danssportvereniging ruim 4000 euro die nog niet gedekt zijn. Dit risico wensen wij niet te dragen om het voortbestaan van de vereniging niet in gevaar te brengen.

We danken de sponsors en vrienden voor het vertrouwen in de wedstrijd, we hopen op een volgende keer.

Heeft u kaarten gekocht zullen we de gelden zo spoedig mogelijk retourneren naar de rekeningen waarvan deze afkomstig zijn.
Met sponsors wordt zo snel mogelijk contact op genomen en geldt hetzelfde voor.

Dank jullie wel.

11-02-2012 - Moving Action wint ook tweede Grand Prix van 2012Vanavond werd in het Topsportcentrum te Almere de Internationale Double V Formation Cup gehouden.
Met 2 latin teams uit Duitsland (Grün-Gold-Club Bremen C en TSG Bremer-haven B-team) was het deelnemersveld iets groter dan in Wervershoof.

In de standaardafdeling gingen Step in Time en Moving Action beiden voor de eerste plaats. Het team uit Grootebroek om aansluiting te krijgen bij Moving Action en daarmee nog kans te maken om eerste in de ranking te worden; Moving Action om na vanavond rankingwinnaar te zijn.
Net zoals in Wervershoof won techniek, snelheid èn synchroniteit het van synchroniteit alleen. Met vier enen en één twee werd Step in Time wederom naar de tweede plaats verwezen.
De derde en vierde plaats gingen naar Dance East en Old Forest.

In de latinafdeling won Double V overtuigend met vijf enen. Dance East, TSG Bremerhaven B-team, Grün-Gold-Club Bremen C en Double V B-team eindigden respectievelijk op de tweede, derde, vierde en vijfde plaats.

De volgende wedstrijd is onze eigen Moving Action Cup op 25 maart in Kerkdriel.

De uitslag

Standaard
1. DSV Moving Action 1-1-2-1-1
2. Step in Time Formation team 3-2-1-3-2
3. Dance East Ballroom Team 2-3-3-2-3
4. Old Forest Ballroom Team 4-4-4-4-4

Latin American
1. Double V A-team 1-1-1-1-1
2. Dance East Latin Team 2-2-2-2-2
3. TSG Bremerhaven B-team 3-3-3-3-3
4. Grün-Gold-Club Bremen 4-4-4-4-4
5. Double V B-team 5-5-5-5-5

Juryleden

A. Wim Feddema (Nederland)
B. Dirk Burkamp (Duitsland)
C. Markus Sónyi (Duitsland)
D. Ron Hoorn (Nederland)
E. Nico Kuiper (Nederland)


17-01-2012 - Orde weer hersteld in het hol van de leeuwOp zaterdag 14 januari 2012 reisde Moving Action af naar het Hoge Noorden waar in Wervershoof de “Step in Time Trophy” werd georganiseerd.  Na een teleurstellend WK zijn er veranderingen doorgevoerd binnen de teams en de trainingsaanpak, wat ertoe leidde dat het B-team niet deel zou nemen en het A-team in vernieuwde samenstelling en met nieuwe look en delen choreografie aan de start verscheen.

In de ballroom verschenen vier teams aan de start. Na zeer lange afwezig-heid deed het Old Forest Ballroom-team weer mee. Zij eindigden op een unanieme vierde plaats, maar we zijn blij dat ze er weer zijn en wensen ze alle goeds toe. De derde plaats ging eveneens unaniem naar Dance-East Ballroom uit Oldenzaal.

In de latinafdeling verschenen maar 3 teams aan de start, waarvan 2 uit Hoorn (Double V A en B) en Dance-East uit Oldenzaal. De winst ging overtuigend naar Double V A. Dance-East werd tweede en het

De strijd om het goud in de ballroom ging wederom tussen Nederlands Kampioen Moving Action en het organiserende Step in Time uit Grootebroek. In de finale mocht Step in Time als eerste de vloer op. Ondersteund door het thuispubliek dat met vele honderden was uitgerukt, danste Step in Time een strakke en overtuigende ronde. Moving Action mocht als tweede. Waar Step in Time volledig gaat voor de synchroniteit, liet Moving Action zien dat het bij formatiedansen om veel meer gaat dan alleen gelijkheid. “Pirates” kent een ongekend hoog aantal figuurwissel-lingen, een extreem hoge snelheid en  het danstechnisch vermogen van het team is het hoogste van Nederland. Ook bleek de synchroniteit een stuk verbeterd ten opzichte van de prestatie op het WK. De jury beloonde Moving Action met een eerste plaats in het hol van de leeuw, waarmee de ingeslagen weg werd beloond en de orde weer is hersteld.

De volgende wedstrijd dit seizoen is de “Double V Formation Cup” op zaterdag 11 februari in Almere, georganiseerd door de teams van Double V uit Hoorn. Hopelijk tot dan!

De uitslag

Standaard
1. Moving Action 1-1-2-2-1
3. Step in Time 2-2-1-1-2
4. Dance East Ballroom Team 3-3-3-3-3
5. Old Forest Ballroom Team 4-4-4-4-4

Latin American
1. Double V A-team 1-1-1-1-1
2. Dance East Latin Team 2-3-2-2-2
3. Double V B-team 3-2-3-3-3

Juryleden

A. André de Cnodder (België)
B. Marcel Wauters (België)
C. Ronald Frowein (Duitsland)
D. Thomas Kopf (Duitsland)
E. Marja de Geus (Nederland)

14-01-2012 - Moving Action wint tweede editie Step In Time TrophyVanavond (zaterdag 14 januari) werd in De Dars te Wervershoof de tweede editie van de Step in Time Trophy gehouden. Moving Action had de vorige verloren en wilde hier nu een goed resultaat halen en haar revanche halen. Met drie enen en twee tweeën werd Step in Time naar de tweede plaats verwezen.
Hieronder staat de uitslag. Een verslag volgt binnenkort.

De uitslag

Latin American
1. Double V A-team 1-1-1-1-1
2. Dance East Latin Team 2-3-2-2-2
3. Double V B-team 3-2-3-3-3

Standaard
1. DSV Moving Action 1-1-2-2-1
2. Step in Time Formation team 2-2-1-1-2
3. Dance East Ballroom Team 3-3-3-3-3
4. Old Forest Ballroom Team 4-4-4-4-4

Juryleden

A. André de Cnodder( België)
B. Marcel Wauters (België)
C. Ronald Frowein (Duitsland)
D. Thomas Kopf (Duitsland)
E. Marja de Geus (Nederland)

ouder nieuws